שלבים בבניית בית פרטי

לנדמרקס בע"מ - אודות

שלבים בבניית בית פרטי

>

שלב 1 – הכנה מקדימה

חשוב ללמוד, להבין ולשמוע חוויות והמלצות מאנשים אחרים שחוו את התהליך בכל ההיבטים. כדאי להתייעץ עם אנשים, להיכנס לפורומים ומאמרים באינטרנט ולסכם לפניכם את הרצונות והדברים שחשובים לכם לגבי תהליך הבנייה ולגבי האפשרויות השונות שעומדות בפניכם. רצוי מאוד להתייעץ עם האדריכל שלכם, כדי לקבל המלצות ממישהו מקצועי שמבין את התהליך.

>

שלב 2 – הגדרה וגיוס תקציב

חשוב לגבש לכם מסגרת תקציב שעומדת לרשותכם. עליכם להבין מהו ההון העצמי העומד לרשותכם ומכאן מהו גובה המשכנתא שעליכם לקחת. בד”כ במקרה של בניית בית, תקבלו את סכומי הכסף של ההלוואה בהתאם להתקדמות הבנייה, תוך הוכחת התקדמות בפועל ע”י מהנדס הבניין שתכנן את הבית שלכם.

>

שלב 3 – בחירת אנשי מקצוע

ברוב המקרים, יש צורך באנשי מקצוע בעלי ניסיון שייקחו על עצמם את הניהול השוטף של כל תהליך הבנייה, מהשלב הראשון ועד לשלב הסופי של מסירת הבית. גם כאן, כדאי לקבל המלצות מאנשים שכבר עברו את התהליך ולערוך חיפוש נרחב באתרים באינטרנט וברשתות החברתיות ולהתייעץ עם האדריכל שלכם.

>

שלב 4 – תוכניות אדריכליות וקבלת היתרים

בחירת האדריכל/ית והמהנדס/ת שילוו את תהליך הבנייה הוא חשוב מאוד. האדריכל/ית והמהנדס/ת הם אלו שמכינים את תוכניות הבנייה, שבהסתמך עליהם יגישו בקשה לקבלת היתר בנייה מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה. כמו כן, קבלני הביצוע יבצעו באופן מדויק את כל מה שמפורט בתוכניות הבנייה. לכן כדאי לא למהר ולהשקיע תשומת לב וזמן בהכנת התוכניות.

>

שלב 5 – בחירת קבלן ביצוע

קבלן הביצוע הוא זה שינהל עבורכם את הפרויקט כולו ויהיה אחראי לכל ההיבטים השונים של הבנייה – “קבלן מפתח”. מומלץ להתקשר עם “קבלן מפתח” שירכז עבורכם את התהליך ויעזור לכם לעבור את התקופה הקשה הזאת בצורה הטובה, המהירה והזולה ביותר. היום חובה להציג את רישיון הקבלן בכדי לקבל טופס 4.

גם בתהליך בחירת הקבלן, כדאי לקבל המלצות, להיפגש עם כמה קבלנים ולקבל כמה הצעות מחיר. חשוב לוודא שהצעות המחיר יהיו כוללות ומפורטות ככל האפשר, כולל תחומי אחריות, לוחות זמנים, עלויות וכו’.

בהסכם העבודה שאתם חותמים מול הקבלן, צריכות להיות מפורטות כל ההתחייבויות של הקבלן כלפיכם, בהתאם להצעת המחיר המפורטת שקיבלתם ממנו.

>

שלב 6 – התחלת הבנייה

בטרם מתחילים לעבוד, יש להכשיר את השטח ע”י ביצוע חפירה של יסודות בשטח הבניין ולהזמין מודד שיסמן את גבולות המבנה והמגרש.

לאחר מכן מתחילים לצקת מבטון את יסודות הבניין ואת הבסיס לבית, ואז מתחילים לבנות את שלד הבניין – בונים את הקירות והתקרות של המבנה בהתאם לתוכניות הבנייה.

השלב הבא הוא הנחת כל התשתיות לבית, כולל אינסטלציה וביוב, חשמל, גז, מיזוג אוויר ועוד, כאשר קבלן המפתח אחראי לרכז את כל הבדיקות הנדרשות ע”י הרשות המקומית, על מנת לקבל טופס 4 בסופו של דבר.

>

שלב 7 – המשך הבנייה ועבודות גמר

כששלד המבנה כבר עומד על תילו והבית מתחיל לקבל את צורתו, מבצעים עבודות איטום וטיח בכל שטח המבנה, על מנת לבודד את החלל הפנימי של הבית מקירות הבטון שלו. עבודות הטיח מתבצעות על הקירות החיצוניים ועל הקירות הפנימיים של המבנה. חשוב לבדוק את אטימות הבית מפני חדירת מים בכל קירות החוץ עם הקרקע, הגג, חיבורי קירות וכו’.

לאחר מכן מתבצעות עבודות ריצוף וחיפוי הקירות, כאשר יש להקפיד על ביצוע שיפועים נכונים במרפסת, במקלחות, בסביבת חורי ניקוז וכו’. נעשות גם עבודות גבס וצביעה של כל הקירות, הרכבת מזגנים, דלתות וחלונות. יש חשיבות רבה למידות מדויקות, מיקום בו מותקנות ידיות, עיצוב וחומרי הגלם מהם הם מיוצרים.

לבסוף מבצעים צביעה חיצונית של קירות הבית (שליכט צבעוני או חיפוי אבן), התקנת המטבח והכלים הסניטריים, שיש, ברזים, כיורים, אביזרים, תאורה ועוד. יש לוודא מראש רכישה של כל מוצרי הגמר האלו, כדי שיגיעו בזמן לאתר הבנייה.

>

שלב 8 – פיתוח

יש לבצע עבודות פיתוח של המגרש מסביב לבית, שכולל דרכי גישה, מעקות, חניות וכו’. כל העבודות האלו חייבות להיות מתואמות מראש עם התוכניות שהוגשו לאישור הוועדה לתכנון ובנייה ואין לחרוג מהן. בשלב זה גם אפשר להתחיל בתכנון והנחת הגינה בשטח שמסביב למבנה.

>

שלב 9 – מסירה

אחרי ביצוע ניקיון ורובה, עוברים עם הקבלן במבנה ואוספים ליקויים ותיקונים שאתם רוצים שהקבלן יבצע. שלב זה הוא חשוב מאוד בקבלת האחריות הכוללת על הבית.

>

שלב 10 – טופס 4 וטופס 5

על מנת לקבל חיבור קבוע לחשמל מחברת החשמל, יש למסור לחברת החשמל טופס 4 אותו מקבלים מהוועדה המקומית לתכנון ולבנייה המאשרת שהבנייה נבנה עפ”י התוכנית שהוגשה וקיבלה את אישור הוועדה.

יש רשויות שלפני אכלוס המבנה דורשות טופס אכלוס – טופס 5 מהוועדה לתכנון ובנייה. כדי לקבל טופס זה, קבלן המפתח מבצע בדיקה של מערכות הבניין ועוד, כדי לוודא שהכל עומד בתקנים ובדרישות הוועדה המקומית.

Skip to content